Staklo, okovi i ispune


 

  •  STAKLO

 

 

Staklo je vrlo važan faktor kod vašeg PVC ili ALU prozora pa treba obratiti posebnu pažnju na izbor samog stakla kod izbora prozora.

izostaklo

 

 

 

 

Prozori se standardno prave sa dvostrukim ili trostrukim IZO staklima. Uzmimo za primer dvostruko IZO staklo 4-16-4. Ovo znači da vaš prozor ima dva stakla, svako debljine 4 mm, a izmedju hermetički zatvoren međuprostor od 16 mm koji može biti ispunjen suvim vazduhom ili nekim gasom. Da bi se poboljšala toplotna izolacija, u međuprostor se dodaje inertni gas, najčešće argon.

Low-e staklo je takvo staklo na koje je nanesen mikroskopsko tanki premaz metala. Takvo staklo reflektuje toplotu, dok istovremeno propušta svetlost i na taj način značajno diprinosi očuvanju toplote.

 

 

 

U izradi prozora mi koristimo stakla poznatog američkog proizvodjača GUARDIAN i u ponudi imamo različite vrste stakala.download

 

Flot staklo (eng. float) je ravno providno staklo koje se standardno ugradjuje u IZO staklo i može biti debljine od 3 mm do 10 mm. Pored flot stakla, u ponudi imamo i druge vrste stakala, kao što su stopsol stakla koja selektivno propuštaju količinu svetlosti i vrstu zračenje prema njihovoj talasnoj dužini, parsol stakla koja upijaju svetlost i toplotnu energiju, sigurnosna staklaornament (dekorativna stakla), peskirano staklo itd.

 

 

 

  • OKOVI

 

 

Kvalitetni okovi su možda najvažnija komponenta prozora. U zavisnosti od vrste okova koju odaberete, vaši PVC ili ALU prozori se mogu otvarati samo klasično (horizontalno), ili samo vertikalno (na KIP) ili kombinovano, što omogućuje da vaš prozor bude otvoren za sigurno provetravanje, a istovremeno tako otvoren nudi i zaštitu od padanja kiše u prostoriju. Okovi takođe mogu biti protivprovalni, što vam daje dodatnu sigurnost od provalnika. PVC prozori s kvalitetnim okovima će se dugo vremena s lakoćom otvarati i zatvarati, bez bojazni da će se rasklimati i delimično ili potpuno prestati da funkcionišu.

images

 

Mi koristimo kvalitetne okove nemačkog proizvodjača SIEGENIA AUBI, iza koga stoji 130 godina iskustva, istraživanja, usavršavanja i inovacija na polju prozorskih i vratnih sistema s ciljem razvoja što pouzdanijih i kvalitetnijh proizvoda.

 

 

 

 

  • ISPUNE I UKRASNI PANELI

 

 

U našoj ponudi možete pronaći:

  • Aluminijumske i PVC ispune
  • Aluminijumske i PVC ukrasne panele za ulazna vrata

Nudimo veliki izbor ispuna – ravnih aluminijumskih i PVC panela različitih dimenzija. Pored ravnih PVC panela bele boje u našoj širokoj ponudi možete naći i ravne PVC panele u bojama zlatnog hrasta ili mahagonija sa teksturom drveta.

al_ispune

 

 

 

 

Aluminijumske ispune, presek

 

pvc_ispune

 

 

 

 

PVC ispune, presek

 

 

Takođe, raspolažemo i velikim izborom ukrasnih PVC i aluminijumskih panela za ulazna vrata, koji mogu biti puni, sa staklom ili ukrašeni staklom koje sadrži ukrasne lajsne u različitim bojama.