ALU prozori i vrata


Iz ponude proizvoda od aluminijuma izdvajamo:

 

  • ALU PROZORI

 

Aluminijumski prozori se izradjuju od profila sa ili bez termičkog prekida. Ovi profili su izuzetno lagani, a svojom čvrstinom garantuju dug vek korišćenja svih ugradjenih elemenata. Prozori poseduju sistem zatvaranja i bravljenja u nekoliko tačaka između krila i štoka prozora. Tako se osigurava odlično zaptivanje kontaktnih površina između krila i štoka. Prozori se zastakljuju vakuum staklima koja obezbeđuju izvanrednu toplotnu i zvučnu izolaciju. Aluminijumski prozori (kao i vrata) su dostupni u tri boje: bela, braon i elox (sivo).

 

U našem prozvodnom pogonu se izradjuju sve vrste aluminjumskih prozora, bilo da su jednokrilni, dvokrilni ili višekrilni:

  • Klasični (fiksni) prozori
  • Klizni prozori
  • Harmonika prozori

Klasični prozori se otvaraju horizontalno, na KIP ili kombinacijom ova dva načina otvaranja.

jednokrilni prozor     Klasični jednokrilni prozor    dvokrilni prozorDvokrilni prozor

                                                                                                                                                                 

trokrilni prozor      Trokrilni prozor

 

Klizni prozori se otvaraju klizanjem, tj. pomicanjem, pokretnog krila u stranu. Klizni prozori i vrata predstavljaju vrlo atraktivno dizajnersko rešenje i mogu veoma elegantno da povežu unutrašnjost i spoljašnjost prostorije. Klizni prozori i vrata daju širok i prostran izgled prostoriji. Priroda i bašte postaju deo vašeg doma, čak i u lošim vremenskim uslovima i u zimskim mesecima. Kada je lepo vreme možete jednostavno da otvorite celokupnu površinu i nesmetano uživate u svom dvorištu ili bašti iz svoje kuhinje, dnevne ili spavaće sobe.

klizniKlizni prozor

klizna balkonska vrataKlizna balkonska vrata

 

Kod harmonika prozora i vrata, krilo se sklapa u stranu. Koristeći ovaj sistem u mogućnosti ste da celokupnu površinu otvorite sklapajući vrata jedna na druga. Ovaj sistem omogućava korišćenje celokupnog portala bez fiksne prečke koja blokira pogled. Proizvodimo elemente sa 3 ili više krila za prozore, ali i balkonska vrata, zatvaranje terasa, zatvaranje balkona, pregradne zidove zimske bašte itd. Ovo su vrlo traženi sistemi zato što su veoma jednostavni i estetski privlačni.

harmonika mehanizamharmonikaHarmonika prozori i balkonska vrata

     

 

  • ALU VRATA

 

S obzirom na to da su spoljna vrata konstantno izložena različitim vremenskim prilikama (visoke i niske temperature, kiša, sneg, mraz, sunčevo UV zračenje i slično) neophodno je da budu izrađena od materijala koji je otporan na sve spoljašnje uticaje. Ulazna vrata, izlozi, balkonska  vrata, terase, staklene bašte i slično izrađeni od aluminijumskih profila su otporni na sve spoljašnje atmosferske uticaje. Aluminijumska stolarija i konstrukcije od aluminijumskih profila nisu podložni promeni fizičkog oblika i mehaničkih osobina, jer su otporni i na najveće temperaturne oscilacije.

Vrata proizvedena od aluminijuma su izuzetno čvrsta i postojana i zato predstavljaju najbolje rešenje kada građevinska stolarija treba da besprekorno funkcioniše duži niz godina. Bravljenje između krila vrata i okvira se obavlja u nekoliko tačaka, a okovi koje upotrebljavamo u procesu proizvodnje se odlikuju visokom čvrstinom, pouzdanošću i kvalitetom.

Takodje, aluminijumski profili su vrlo zahvalni u pogledu proizvodnje stolarije i lako se postižu različiti oblici sa zakrivljenjima ili lukovima.

Aluminijumska vrata se, isto kao i prozori, izradjuju od profila sa ili bez termo prekida.

U ponudi imamo:

  • Ulazna ALU vrata
  • Sobna i unutrašnja ALU vrata

 

Ulazna ALU vrata

 

Aluminijumska ulazna vrata se mogu izradjivati u različitim dimenzijama, bojama i oblicima, u zavisnosti od vaših želja i  potreba. Za jednokrilna i dvokrilna ALU vrata postoji veliki izbor ukrasnih ALU panela koje takodje možete dizajnirati sami ili uz našu pomoć.

Aluminijumska vrata su dugovečna, njima se lako rukuje i ne zahtevaju nikakvo posebno održavanje. Ukoliko želite, vaša vrata možemo opremiti dodatnim elementima kao što su: sigurnosna brava, interfonska brava, špijunka, uz veliki izbor različitih vrsta kvaka i rukohvata.

Takodje, imamo veliku kolekciju sobnih i unutrašnjih vrata koja je proizvod neprestanog pronalaženja novih rešenja. Možemo da ponudimo veliki izbor modela i boja ALU i PVC sobnih vrata sa kvalitetnom ispunom.

Pogledajte našu galeriju slika.

 

3 (1)

  •  ALU ROLETNE I ŽALUZINE

 

ALU roletne koje proizvodimo su sačinjene od visoko kvalitetnih aluminijumskih lamela, budući da su lajsne od aluminijuma ispunjene poliuretanskom ispunom koja služi kao odlična termo izolacija. Roletne zato omogućavaju održavanje prijatne temperature unutar prostora, odnosno leti smanjuju efekat visokih temperatura, a zimi čuvaju toplinu vašeg doma. Poliuretan, pored termoizolacionih svojstava, ima i efekat zvučne izolacije, pa se roletnama postiže delimična zaštita i od buke. Pored ovih svojstava, roletne i rolo vrata imaju i sigurnosni efekat jer pružaju dodatnu zaštitu od provale.

Kutija ALU roletne, isto kao kod PVC-a, može biti spoljna i unutrašnja.

alu žaluzine

 

Aluminijumske žaluzine, kao spoljna zaštita staklenih površina, pogodne su kao zaštita od sunca, ali i od svih drugih vremenskih uticaja (vetar, kiša itd.). ALU žaluzine funkcionišu kao zasebna celina, nezavisna od prozora. Poseduju štok, šarke i mehanizam za zatvaranje. Žaluzine izradjujemo sa pomičnim ili fiksnim lamelama.

 

 

 

alu žaluzine alumatic.co.rs

 

Žaluzine su izuzetnog estetskog dizajna, pogodne za ugradnju na najekskluzivnije objekte, sa posebnim profilom lamela, kao i sistemom vođenja koji je ugrađen u termo kutiju zajedno sa vodjicama.